Wedstrijdkalender 2020:
Date: Competition Entry-level* Type of boats: Where: Type of race: Other/Extra info:
9 February DMTRA Winterseries Beginner Elliot 6 Medemblik Matchrace (+ teamrace) Individual or team sign-up (max. weight of team: 1800 kg)(6 teammembers)
29 March DMTRA Winterseries Beginner Elliot 6 Medemblik Matchrace (+ teamrace) Individual or team sign-up (max. weight of team: 1800 kg)(6 teammembers)
7& 8 March Slag om Delft N/A N/A N/A N/A N/A
4&5 April Nestor Trophy 1 Beginner N/A N/A Teamrace Individual sign-up to wedstrijden@lagakari.nl
17-18-19 April Cafe race Beginner N/A N/A Fleetrace N/A 
16-17 May NSK team racing Beginner N/A Rotterdam Teamrace N/A
24 May ZOK Beginner Optimist N/A Fleetrace N/A 

** Understand that this level means that if you are a beginner in sailing you might not be able to participate fully or completely understand what is going (the latter counts for anyone who has never done the type of race before though)* This is only an indication of the approximate level needed to participate in the race. Note that for team competitions at least one schipper is needed on board unless indicated otherwise.

WOORDENLIJST

Matchrace – Een explosieve wedstrijd waarbij er één tegen één wordt gevaren en je probeert de andere te overmeesteren door tactisch na te denken.

Teamrace – Een tactische wedstrijd waarbij er twee tegen twee wordt gevaren en het erom gaat dat je niet laatste wordt.

Fleetrace – Een wedstrijd waar een grote groep boten tegelijkertijd start en het doel is om eerste als eerste te finishen.

 

COMPETITIES

NESTOR TROPHY

Vanuit V.N.S.Z. Nestor – het overkoepelende orgaan van de Nederlandse studenten zeilverenigingen – wordt jaarlijks de landelijke competitie teamzeilen voor studenten georganiseerd: de Nestor Trophy. Per jaar wordt een aantal wedstrijden en een Nederlands Kampioenschap georganiseerd. De wedstrijden vinden plaats op verschillende locaties in het land en worden door verschillende commissies georganiseerd. Alle wedstrijd-dagen leiden tot een overall klassement met een uiteindelijke winnaar!

 

WAOLENWIERT WEDSTRIJDEN

Een aantal zondagen in het jaar worden de wedstrijden van onze Maastrichtse zustervereniging de Waolenwiert gevaren op het Grindgat. Laagdrempeliger kun je het niet krijgen, dus geen reden om niet mee te doen! Zowel Valk als Laser is welkom.

NSK FLEETRACE
NSK
Eén van de laatste wedstrijden, als de dagen weer korter worden, is het NSK (ofwel: Nederlands Studenten Kampioenschap) in oktober. Een grote wedstrijd op Valken met 50 deelnemende boten waar je als beginneling en als gevorderde terecht kunt. En een studenten kampioenschap is niet compleet zonder mooie feestjes!

 

LEIDSE ONDERLINGE

Wil je een dagje feesten op het water EN hard werken met zeilen, jagen, bomen en peddelen op je valkje? Of weet je nog veel betere manieren om je boot vooruit te krijgen zonder motor? Dan mag je de Leidse Onderlinge op de Kagerplassen niet missen!

ZOK

Het Zuidelijke Optimisten Kampioenschap is een dit jaar door onze eigen vereniging georganiseerde wedstrijd, die in in optimisten gevaren wordt. Het is wordt georganiseerd om kennis te maken met wedstrijdzeilen in samenwerking met 3 van onze zusterverenigingen in Nederland. Je kan er al aan mee doen als je de beginselen van het zeilen een beetje onder de knie hebt. Hartstikke leuk natuurlijk en de dag wordt afgesloten met een heerlijke BBQ. Niet twijfelen dus, maar inschrijven! 😉

NSK MATCHRACEN
Mayday

Sinds Mayday bestaat, organiseert zij de Maydaymatch: dé Matchracewedstrijd van het jaar!

Matchracen is een spectaculaire wedstrijdvorm. Het is een tactisch spel, schaken op het water, boot tegen boot. Het principe is eenvoudig: slechts twee boten varen tegen elkaar en de eerste die de finishlijn doorkruist heeft gewonnen.

Het NSK Matchracen heeft twee klasses, waardoor zowel beginnende zeilers (silverfleet) als gevorderde zeilers (goldfleet) mee kunnen doen: iedereen is welkom! Je vaart met drie mensen per team. Daarnaast zal de Nicolaas Mulerius aanwezig zijn: de gevorderde borrelaar komt dus ook aan zijn trekken…

Als je deelneemt aan wedstrijden kun je punten verdienen voor het wedstrijdklassement! Dus doe mee, en win de Lagakari cup!

Voor vragen of aanmeldingen mail naar: wedstrijden@lagakari.nl

U kunt onze “privacy policy” vinden op www.lagakari.nl/policy