De Vloot der M.S.Z.V Lagakari

Zeilen in Maastricht? Het kan!

Onze vloot is gelegen te Jachthaven Portofino. De vereniging is in het bezit van een Laser 2, twee Laser standaards (inclusief radiaalset), twee Laser Pico’s, twee polyvalken, een motorboot en een optimist! Op de jachthaven

Nimbus:

De Nimbus is een Hoora valk gebouwd in het jaar 2008 en aan onze vloot toegevoegd in het jaar 2019. Deze valk is direct gekocht van Hoora Watersport, gevestigd in Ottenhome, The naam nimbus komt The Nimbus komt van the cirkel vormige licht krans die getekend is op de hoofden van Griekse goden en andere heilige figuren.   

Brizo:

De Brizo is een polyvalk die gebouwd is in 2004 en in 2011 is toegevoegd aan onze vloot. Ze is vernoemd naar de Griekse godin Brizo, de beschermvrouw van zeelieden, zeilers en vissers.

Teemo:

Teemo is de Laser Pico van Lagakari. Zij is gebouwd in 2006 en is in 2014 aan de vloot van Lagakari toegevoegd. Hoewel hij er met haar geler romp en blauwe zeil uitziet als een heuse Mestreechse carnavalsboot is zij zeer geschikt als lesgeefboot en een ideale instapboot voor beginnende zwaardboters!

Tonic:

Een nieuwe aanwinst in 2017 is onze Laser Pico Tonic. Je kunt hem onderscheiden van Teemo als je kijkt naar de kleur van de boot: wit in plaats van geel! Maar qua capaciteiten is deze boot uiteraard gelijk aan Teemo.

Fokke:

Fokke is de Laser 1, ook wel de Laser standaard. Zij is in 2002 gebouwd en in 2012 toegevoegd aan de vloot van Lagakari. Fokke beschikt over zowel een standaard zeil als een radiaal zeil. Fokke wordt veel gebruikt om les in te geven maar er vaart ook regelmatig wedstrijden!

Gin:

Vanaf 2017 hebben wij een nieuwe aanwinst erbij: onze tweede laser 1 Gin! Het bouwjaar van deze boot is 2010. Net als Fokke, is deze boot zeer geschikt voor de wat gevorderde laser zeiler, maar deze boot zal zeker ook veel voor lesdoeleinden worden gebruikt!

De Gulden Gup:

De Gulden Gulp is een Laser 2. Ze is gebouwd in 1999 en in 2012 toegevoegd aan onze Vlot. De Gulden Gulp is goed te onderscheiden met zijn gele kleur en is daardoor niet te missen op het Grindgat! De Gulden Gulp is naast de standaard zeilen ook voorzien van een spinnaker waardoor het voor alle zeilers een uitdagende boot is!

Optimist:

Het pronkstuk van de vereniging is onze optimist. Zij wordt voornamelijk gebruikt voor promotiedoeleinden en met goed weer kan er in gezeild worden. Helaas zijn volwassenen net iets te groot voor deze jeugdboot maar dat drukt de pret niet!

Motorboot:

Onze motorboot is onverwoestbaar, zij komt uit 2003 en heeft tot onze teleurstelling geen zeilen… Zij biedt echter wel het ultieme gemak aan onze zwaardbootinstructeurs die zo gemakkelijk hun cursisten kunnen instrueren.

U kunt onze “privacy policy” vinden op www.lagakari.nl/policy