Wie zijn instructeurs?


Altijd al willen weten wie onze instructeurs zijn? Je komt ze namelijk sneller tegen dan je denkt! En het mooiste is, ze bijten niet! Dus kijk snel naar de foto’s, lees welke instructeur je het leukst lijkt en schiet hem/haar aan om een les in te plannen! Doen!!

Amarens de Boer (Kiel en Zwaardboot instructeur):

Hoi lagakariers, Ik ben Amarens en ben nu een jaar lid bij lagakari. Ik ben instructeur voor valk en zwaardboot. Ik kom uit Friesland en studeer docent muziek aan het conservatorium van Maastricht. Naast zeilen is muziek een grote hobby van mij! Op zeilgebied heb ik vooral veel ervaring met wedstrijdzeilen. Dit heb ik vanaf jongs af aan gedaan in de optimist, splash (zwaardboot) en schakel (zwaardboot). Naast het wedstrijd zeilen heb ik ook netjes een aantal cwo’s gehaald op zwaardboot, kielboot en surfplank. Mijn leukste zeilervaring is de Sneekweek, die elk jaar op het Sneekermeer wordt gehouden. Overdag fanatiek wedstrijd varen en s’avonds gezellig biertjes drinken in de stad! Ik hoop jullie allemaal snel tegen te komen op het water! Groetjes, Amarens

ama1

Anne Cuijpers (Kielboot instructeur):

Hey lieve Lagakariërs, Mijn naam is Anne Cuijpers. Ik ben geboren en getogen in Echt, een echte Limbo dus waar ik trots op ben. Ik ben momenteel 6e jaars geneeskundestudent, bijna klaar dus. Bij Lagakari ben ik nu mijn 5e jaar lidmaatschap ingegaan. Voordat ik lid werd, had ik nog nooit op een zeilboot gezeten, alleen toen ik de eerste keer met Lagakari op een boot stapte was ik direct verkocht. Ik heb binnen Lagakari al mijn zeilervaring opgedaan en ben inmiddels in het bezit van mijn CWO 3 voor kielboot en CWO 1 voor zwaardboot en ben kielboot instructeur (in opleiding). Ik hoop dat alle nieuwe leden veel gaan zeilen met ons, want zeilen is gewoon de meest ontspannende maar ook intensieve sport. Klinkt wellicht tegenstrijdig maar er is geen betere plek om je hoofd leeg te maken dan op het water en tegelijk sport je ook nog! Meest memorabele zeilervaringen heb ik wel meer, maar als ik er eentje uit moet kiezen, dan kies ik toch voor het geweldige idee van Wouter, mij en 2 andere inmiddels oud leden om heeeeel vroeg in het zeilseizoen al een les te plannen. Net op het water aangekomen begon het enorm te sneeuwen en werd het ongelofelijk koud. We zijn dus maar snel van het water gegaan, maar toen wachtte nog de tocht naar huis. En we waren al compleet verkleumd. Ik wist dat ik tenen had maar ik voelde er geen enkele. Het duurde onder de douche zeker 15 minuten voordat al mijn wit en blauw verkleurde tenen weer mooi roze waren. Het was een ervaring om vooral NIET nog eens over te doen maar wel eentje om nooit te vergeten. We hebben er nu nog altijd de grootste lol over als we aan die middag terugdenken. Nu heb ik wel genoeg geschreven denk ik zo! Ik hoop jullie op het water te zien en aarzel niet om me te vragen om mee te gaan zeilen. Ik leer het je graag! Maar zoals je begrijpt wel het liefst met goed weer! Liefs Anne

ann1

Annemieke Naber (Kielboot instructeur):

Lieve zeilers (in spe), Ik ben Annemieke Naber en ik ben sinds de lente van 2013 lid van Lagakari. Mijn eerste zeilervaring heb ik opgedaan in een optimistje, waarin ik in rondjes probeerde te zeilen, terwijl mijn vader overdwars voorin het bootje zat/lag en wanhopige pogingen deed om mij te leren opkruisen. Echt goed ging het niet, maar het water en een bootje met een zeil vond ik geweldig. Daarna heb ik (gelukkig) ook nog op een zeilschool les gehad in een optimist, laser pico en laser vago. Bij Lagakari heb ik mijn CWO3 op de kielboot gehaald en ben nu instructeur in opleiding. Een weekendje zeilen op een kajuitboot of valkje vind ik heerlijk, maar mijn hart ligt toch eigenlijk wel bij de tweemans zwaardbootjes. Als ik even geen coschappen heb, en het Grindgat is niet dichtgevroren, ben ik wel te porren om lekker een rondje te gaan varen of een poging te wagen een lesje te geven op de valk. Helaas heb ik op de zwaardboot nooit mijn CWO3 gehaald, maar wat niet is kan nog komen… Zeilgroetjes, Annemieke

IMG-20140618-WA0005

Angeniet Helwig (Zwaardboot instructeur):

Ahoy zeilers! Wat is er nou lekkerder dan over het water scheuren met het water spattend om je heen? Niks toch? Ik ben Angeniet 20 jaar geboren en getogen in Soest, 3e jaar geneeskunde student. De laatste 1,5 jaar heb ik veel geoefend bij Lagakari met zwaardboten en heb uiteindlijk mijn cwo III gehaald bij Frissen. Dus wil je een dagje met mij komen genieten op het water of je bijvoorbeeld leren hoe je je boot het best kunt trimmen? Laat het mij (of een andere zwaardboter) dan weten en dan regelen we een date!

ang1

Bart Bulté (Kielboot instructeur):

Ik ben bart, instructeur voor kielboten en schipper op zwaardboten en in mijn vrije tijd doe ik ook nog wel eens windsurfen of catamaran zeilen. Het liefst ben ik in de kroeg of aan een drukke startlijn om een lekker wedstrijdje te varen. Na 2 jaar de lagakari wedstrijdbeker te winnen, hoop ik jullie dan ook uit te dagen komend zeilseizoen. Als het even goed hard waait weet je me te vinden. Ik ben altijd in om lekker te scheuren op het water in een laser 2.

bar1

Frederike Mulder (Kielboot instructeur):

Hoi Lagakarianen! Mijn naam is Frederike en ik ben sinds een paar weken lid bij Lagakari. Ik heb mijn CWO4 kielboot en heb lesgegeven op de Morra in Friesland. Ik doe sinds vorig jaar een master hier in Maastricht en heb daarvoor mijn University College bachelor in Middelburg gedaan. Ik ben altijd in om te zeilen of les te geven en leg graag aan aan de bar! Dus laat het me weten als je een keertje wilt zeilen!

 fre1

 

Lisa Vrolijk (Kielboot instructeur):

Hey lieve leden, Velen van jullie zullen mij ongetwijfeld kennen maar ik ben Lisa Vrolijk. Ik ben 21 jaar en geboren en getogen in het mooie Delden (hier 4 uur vandaan!!). Dit jaar wordt mijn 3e jaar bij Lagakari en in de afgelopen 2 jaar heb ik al heel veel mooie dingen mogen beleven. Naast alle super gezellige borrelavondjes en PubCie avondjes heb ik natuurlijk ook gezeild. Ik zeil al sinds mijn 10e ongeveer. Zeilen is een heerlijke sport waarbij je de wind door je haren kunt laten gaan en natuurlijk (meestal) kunt genieten van een heerlijk zonnetje. Dit is één van de redenen dat zeilen zo leuk is maar natuurlijk kun je ook veel actie beleven op het water. Door lessen te nemen bij één van de instructeurs leer je zelf om te gaan met de boot en kun je opklimmen tot ervaren zeiler/zeilster waardoor je aan hele gave wedstrijden mee kunt doen en altijd zelf een boot mee kunt nemen. Ben je overtuigd en wil je graag leren zeilen? Spreek een van ons dan aan of stuur even een berichtje! Liefs Lisa

lis1

Marrit Eulen (Kielboot instructeur):

Beste zeilers, Ik ben Marrit en ik ben valk instructeur bij Lagakari. Ik kom uit Lelystad en daar is dan ook mijn liefde voor zeilen ontstaan. Mijn ouders hebben een zeilboot en daar gingen wij altijd mee op vakantie, ik zeil dus eigenlijk al mijn hele leven. Ik heb vooral op kajuitboten gezeild maar ondertussen ook aardig wat uren gemaakt op de valk. Mijn mooiste zeilervaring was afgelopen zomer. Toen heb ik twee maanden in Griekenland gewerkt als schipper bij een jachtverhuurbedrijf. Hier heb ik dus twee maanden kunnen zeilen in Griekenland en dat was wel heel gaaf. Iedereen moet gaan zeilen omdat zeilen de ultieme manier is om lekker te relaxen maar er is ook genoeg uitdaging in te vinden. Iedereen kan het op zijn of haar manier doen en dat vind ik het mooie van zeilen. Of je nou lekker wil deksletten of gold fleet wedstrijden wil zeilen, het kan allemaal!

mar1

Wouter de Vries (Kielboot opleider):

Beste zeilers en zeilerrinnekes, Mijn naam is Wouter en als jullie mij nog niet kennen, zijn jullie niet vaak genoeg in de Joie geweest! Ik zeil zelf al een hele tijd, toen ik jong was (8 geloof ik) heeft mijn oom besloten om mij in een optimist te duwen en te leren zeilen. Ik heb toen ook veel wedstrijden gevaren toen ik jong was. Later heb ik de overstap gemaakt naar de Kielboot en daar ben ik nu al 5 jaar instructeur in. Ik heb zelf mijn CWO 4 gehaald en ben bezig met mijn ZI-3 stage. Voor degene die dat allemaal niks zegt, dat zijn termen voor een goed niveau zelf zeilen en het tweede niveau officieel  instructeur. Ik werk nu ook al 4 jaar op een zeilschool in Friesland en geniet enorm van het lesgeven! In 2012 ben ik lid geworden van Lagakari en meteen begonnen ook hier als instructeur en in de OpCie. Dit jaar ben ik Hoofd OpCie geworden en verzorg ook de opleiding voor de andere instructeurs. Heb je dus vragen over lessen, de opleiding of het instructuersschap neem dan contact met me op! Verder hoop ik jullie snel te zien op het water in een les op in de Joie onder het genot van een biertje! Groeten, Wouter

10314024_10203872092828476_6229120595725335823_n

Inge Vliex (Zwaardboot opleider)

Hee zeilers! Ik ben Inge en ik ben zwaardboot opleider bij Lagakari. Ik heb het zeilvirus te pakken gekregen toen ik heel klein was en met mijn ouders in Friesland ging zeilen. Eerst samen in een valk, later mocht ik alleen in een optimist het water op. Dat was genieten! Toen ik wat ouder werd mocht ik op zeilkamp, daar ben ik ieder jaar teruggekomen. Uiteindelijk ben ik ook zwaardboot instructeur geworden en nu geef ik ook met plezier les hier bij Lagakari. Heb je zin in een laser (Pico) lesje? Spreek me dan vooral even aan bij Gabi’s! Appen, mailen, bellen etc. kan natuurlijk ook altijd.

Max Mutsaers (Kielboot instructeur in opleiding)

Beste Lagakariërs, voor degenen die me nog niet kennen; ik ben Max, 27 jaar en studeer European Studies. Momenteel ben ik bijna een jaar lid van Lagakari. Tot zover het officiële gedeelte, dan kunnen nu we ter zake komen: Zeilen!
Zeilen doe ik nog niet zo lang, ik ben er pas echt mee begonnen sinds ik bij Lagakari zit en heb pas recentelijk mijn CWO 3 kielboot gehaald. Ik vind het heerlijk om mooie zeiltochten te maken, maar tegelijkertijd is wedstrijdvaren een opkomende passie van me. Dus, heb je zin om lekker een stuk te gaan varen of serieus te trainen? Schroom niet en stuur me een berichtje!

Onze schippers (zij geven geen lessen, maar met hun kun je een heerlijke dag gaan zeilen (wat met instructeurs uiteraard ook kan)):

Annemieke Naber (Zwaardboot)

Elaine Albers (Kielboot)

Didier De Loo (Kielboot)

Inge Vliex (Kielboot)

Jack van de Berg (Zwaardboot)

Jasper van den Niewenhuijzen (Zwaardboot) 

Joanita van Santen (Kielboot)

Juul Kusters (Zwaardboot)

Marcel Rooms (Kielboot)

Marle Poppelaars (Kielboot)

Marrit Eulen (Zwaardboot)

Mustafa Durgun (Zwaardboot)

Philippa Rytkönen (Kielboot) 

Wouter de Vries (Zwaardboot)

U kunt onze “privacy policy” vinden op www.lagakari.nl/policy 

Copyright © Dandelion by Pexeto