Of je nu een gevorderde zeiler bent, of nog nooit op een boot hebt gezeten, bij Lagakari is iedereen welkom. De Opleidingscommissie staat altijd voor je klaar om je te helpen een volgend niveau te bereiken. Lagakari biedt daarvoor verschillende lessen aan onze leden aan tegen een kleine eigen bijdrage.

Kielboot of zwaardboot
Lagakari is in het bezit van verschillende boten in verschillende disciplines. Houd je ervan om lekker droog te zitten, dan is de kielboot echt iets voor jou. Ben je meer van de snelheid en af en toe lekker zwemmen? Dan past een zwaardboot (laser) beter bij je.

Interne lessen 
Bij Lagakari worden er zowel interne lessen als externe lessen aangeboden. De interne lessen worden gegeven door de ervaren zeilers binnen de vereniging.  Zij staan voor je klaar om je op weg te helpen in de zeilwereld. De interne lessen zijn namelijk beginnerslessen oftewel niveau 1 lessen. De interne niveau 1 lessen worden gegeven op zowel de kielboot als de zwaardboot.

Externe lessen
De lessen voor gevorderden (niveau 2 en 3) worden gegeven op externe zeilscholen. Op deze zeilscholen kan je een officieel zeilcertificaat halen, die door heel Nederland geldig is. Helaas zijn de diploma’s uitgeschreven door de Lagakari instructeurs alleen binnen Lagakari geldig. De externe zeilschool is gevestigd in Roermond, lekker dichtbij dus. Ook heeft Lagakari contacten met zeilscholen op andere plekken. De externe zeillessen zijn voor zowel kielboot als zwaardboot (niveau 2 en 3).

Data externe lessen voor kielboot voorjaar:

CWO Kiel 2+3:
Voorjaarscursus:
–3 Weekenden: 30+ 31 maart, 6+7 april en 13+14 april 2019

Lagakari Instructie Week (LIW)

Tijdens de leukste zeil week die Lagakari organiseert, de Lagakari Instructie Week (LIW), wordt er les gegeven door de Lagakari instructeurs op het Morra meer in Friesland. Dit jaar wordt de LIW gehouden van 29-5-19 t/m 2-6-19!

Zelf lesgeven? Word instructeur!
Heb jij al een niveau 3 diploma op zak als je bij Lagakari komt? Of heb jij een niveau 3 diploma gehaald binnen Lagakari? Dan kan jij een Lagakari instructeur worden. Hiervoor heeft Lagakari de instructeursopleiding, waarbij je kan leren hoe je beginners kan leren zeilen. Hartstikke leuk dus! En instructeur zijn biedt natuurlijk ook andere leuke voordelen zoals o.a. het exclusieve instructeursweekend!!

Theorieavonden
Omdat zeilen een echte zomersport is, zal er tijdens de winter niet gezeild worden. Maar om nog steeds wat over zeilen te leren, worden er theorieavonden verzorgd. De deelname aan deze theorieavonden is volledig kosteloos. Er zullen verschillende onderwerpen aan bod komen: van beginnerstheorie tot voorrangsregels, knopen en wedstrijdtheorie.

Mocht je vragen hebben over de lessen, de instructeursopleiding of de theorieavonden dan kan je mailen naar opleiding@lagakari.nl.

Gewoon lekker zeilen
Wil jij gewoon lekker, gezellig zeilen met een hapje en een drankje erbij? Dat kan natuurlijk ook. Om toestemming te krijgen om de Lagakari boten mee te nemen, moet je het juiste zeilniveau hebben. Heb je dit niet, dan kan je altijd een schipper meevragen. Laat gewoon weten dat je wil gaan zeilen en je krijgt altijd wel mensen mee!!

U kunt onze “privacy policy” vinden op www.lagakari.nl/policy